Bert & Monique Haring

“We hadden niet beter kunnen treffen”

Als Bert en Monique Haring ooit nog eens iets te bouwen of te verbouwen hebben, kiezen ze onverwijld en zonder verder nadenken voor Meerbouw Pijnacker. “Het is geweldig hoe dit gegaan is. Je zou zeggen: er gaat altijd wel iets fout, maar hier werkelijk helemaal niets. We zijn echt helemaal lyrisch over Meerbouw en over hoe ze alles hebben aangepakt en opgelost. Tot in het kleinste detail klopte het.”

Aldus Bert en Monique Haring in koor bijna. Om en om vertellen ze een deel van het verhaal. Ze wonen aan de Wingerd in de wijk Bosweide in Ypenburg. Een mooie villa maar met naar hun idee een te kleine keuken aan de voorzijde/ straatkant van de woning.  Ze stonden elkaar vaak in de weg, maar dat is nu helemaal over. Over de hele lengte van de keuken, ongeveer 4,5 meter, is de voorpui 1.10 meter naar voren verplaatst. Tegelijk is de raampartij aangepast en wat hoger geplaatst zodat er ruimte ontstond voor een grondige uitbreiding van de keuken over de gehele lengte.

Bert en Monique Haring

Monique en Bert verhuisden in 2002 naar Bosweide, nadat ze elf jaar met heel veel plezier in Pijnacker hadden gewoond. Ze gingen destijds voor de grotere ruimte en de grotere tuin. Ze woonden en wonen er heel prettig: alleen die kleine keuken zat hen al lange tijd dwars. In 2015 moest het eindelijk maar eens gebeuren. Ze hadden al drie bouwbedrijven offerte laten doen en feitelijk al een keus gemaakt, toen ze op zoek naar luxaflex bij Kok Woondecoratie van Richard Sprado hoorden: ‘Waarom ga je niet naar Rinus van der Meer? Een betere aannemer is er niet.’ Bert Haring: “Een geweldig advies. We zijn meteen met Meerbouw in gesprek gegaan en hadden vanaf het begin al een klik met hen. Ze vertelden een glashelder verhaal en gaven ons meteen het idee dat we ze rustig de sleutel van het huis konden geven.”

Monique vult aan: “Honderd procent vertrouwen was voor ons heel belangrijk. We werken allebei iedere dag en ook al duurt zo’n verbouwing nog geen twee maanden, je wilt er niet steeds bij gaan zitten. Maar ook op dit onderdeel is alles perfect gegaan. Heel beleefde mensen, te beleefd zelfs want ze bleven maar u zeggen. Keurig in de omgang en ook met het opruimen van spullen en het aanvegen van de vloer. We konden gedurende de verbouwing gewoon doorgaan met normaal wonen. Geen enkel probleem.”

Don (“Superdon”) was de opzichter en uitvoerende persoon met de gouden handjes en Rinus stuurde alles aan en leidde het hele bouw- en installatieproces in goede banen. Behalve bouwkundig moet er ook qua elektra, verwarming en keukenbouw heel wat gebeuren bij zo’n verbouwing. Monique was heel blij dat ze de bestaande keuken kon blijven gebruiken en dat de nieuwe pui er stond toen de oude werd weggehaald. “Het idee dat ze alleen maar door een zeiltje hoeven om in je huis te komen, stond me niet aan. Maar ook dit hebben ze perfect gedaan. In alles was de timing perfect. Het is ook geweldig hoe ze met alles meedenken. Wij wilden graag draai-kiepramen, maar Rinus zag al snel dat ik daar met mijn geringe lengte niet bij kon. Dus kwam hij met het plan om de hendels wat lager te plaatsen.”

Kortom: niets dan lof vanuit Ypenburg voor Meerbouw Pijnacker.

Direct contact opnemen?