40 jaar Meerbouw Pijnacker

1 april 1981 – 1 april 2021

Op donderdag 1 april is het precies veertig jaar geleden dat veertig jaar geleden dat de geboren en getogen Pijnackernaar Rinus van der Meer voor zichzelf begon. Hij was toen 25 en had gedurende  een jaar of tien het vak geleerd bij diverse werkgevers, onder meer Jan Bazuin De Timmerman aan de Katwijkerlaan, Hermes & Roepman, Kombi Kassen, en Bart Lalleman.

Rinus huurde een garagebox in Pijnacker-Noord. Toen die te klein werd, verkaste hij naar een loods op het voormalige veilingterrein waar de eerste Marokkaanse gastarbeiders nog vertoefd hadden. Vervolgens realiseerde hij met vrienden tussen het werk door een bedrijfsloods met woonhuis aan de Heulweg 12 op bedrijventerrein De Boezem.

Daar is Meerbouw nog steeds gevestigd. Het pand is een keer uitgebreid en inpandig verbouwd en dat zal mogelijk nog wel eens gebeuren.

Meerbouw is namelijk een dynamisch bouwbedrijf dat stevig aan de weg timmert. In veertig jaar tijd heeft Meerbouw een uitstekende naam opgebouwd. Het wordt wijd en zijd gezien als een zeer degelijk en goudeerlijk bouwbedrijf, dat heel degelijk werk levert, binnen de afgesproken termijnen en voor een heel reële prijs.

Rinus en zijn mensen hebben door de jaren heen van alles gebouwd en verbouwd: woonhuizen, bedrijfspanden, kantoren, sporthallen, kleedkamercomplexen, restaurants/cafés, echt van alles. Meerbouw voelt zich nergens te groot voor en pakt alles aan: van villa tot aanbouwtje.

De laatste jaren niet alleen in Pijnacker-Nootdorp en directe omgeving maar in een flinke regio daaromheen. Het bedrijf heeft ook steeds meer werk in Delft, waar niet meer zo veel grote bouwbedrijven te vinden zijn.

Met crisissen en oplevingen mee heeft Meerbouw betere en mindere tijden gekend, maar altijd toch wel werk gehouden. Sinds 2014 is ook zoon Frank in het bedrijf gekomen. Rinus is intussen 65 maar weet nog niet van ophouden. Hij is nog fit en vindt het werk ondanks de drukte nog veel te leuk om achter de geraniums te gaan zitten.

Even leek 1 april 2021 een mooi moment om er een punt achter te zetten. Rinus had dan in de werkplaats nog een donderend applaus gekregen van een grote schare feestgangers, maar door corona is er morgen helemaal geen feest. Dat komt er wel een keer, maar pas als de coronakust helemaal veilig is. Wel is Meerbouw bezig om een feestelijk magazine te maken voor alle veelal vaste en trouwe relaties waarmee het bedrijf soms al vanaf dag 1 tot heden samenwerkt.

Dat is namelijk ook Meerbouw. Als je als onderaannemer of leverancier goed werk levert, dan kun je met Meerbouw een langdurige goede wederzijdse samenwerking opbouwen. Relaties zeggen: “Ze zijn direct, glashelder, maken duidelijke afspraken met je en als er eens een probleem of een meningsverschil is, wordt dat meteen opgelost.”

Dat is ook de reden dat veel bedrijven, organisaties, lokale overheden en particuliere opdrachtgevers graag met Meerbouw in zee gaan. Met de inbreng van zoon Frank heeft het bedrijf een moderniseringsslag gemaakt en is het flink gegroeid. Er zijn nu twaalf mensen in dienst, maar als Meerbouw al het werk zou moeten doen waarvoor het wordt gevraagd, dan zou dat 25 medewerkers  ook nog maar net aan af komen binnen de afgesproken tijd.

Kortom: Meerbouw doet het goed en groeit gestaag door. Vooral Frank zit vol plannen. Hij wil bijvoorbeeld niet alleen mooie villa’s en vrijstaande woningen bouwen, maar heeft ook een plannetje op de plank voor een project met betaalbare starterswoningen…

Direct contact opnemen?