Oliveo én DSVP

Meerbouw volop in actie voor Oliveo én DSVP

DSVP

Oliveo en DSVP zijn de twee voetbalverenigingen in Pijnacker. Er wordt wel eens gedacht en gesproken over een eventuele fusie maar het is tot heden bij woorden, een ludieke column in de lokale krant of een 1 aprilgrap gebleven.

Als het aan Gerrit Jasperse van DSVP had gelegen, had Meerbouw Pijnacker wellicht één nieuw multifunctioneel gebouw gerealiseerd voor één grote samengevoegde voetbalclub, maar dat bleek nog een stap te ver. En dus kwam Meerbouw in actie voor DSVP zoals het in het verleden ook al voor Oliveo bouwprojecten gerealiseerd.

Het eerste grote project bij Oliveo was de bouw van de sporthal in 1990, in de vorige eeuw dus. Dat Rinus van der Meer altijd meteen in actie kwam, bleek ook in 2003 toen bij een hevige storm een deel van het dak er af waaide.

Rond 2006 volgde een groot nieuwbouwproject tussen de sporthal en het oude nu niet meer bestaande hoofdveld. Deze omvangrijke aanbouw sloot en sluit meteen aan bij de sporthal. Is er als het ware aan vast gebouwd. Op de begane grond bevinden zich daar een aantal kleedkamers en onder meer ook een verzorgingsruimte en op de verdieping een grote ruimte die buiten ‘de Oliveo-uren’ wordt gebruikt door Skippy/PePijN voor de buitenschoolse opvang. Verder is daar ook een nieuwe bestuurskamer gerealiseerd.

Ben Smit was namens Oliveo in die periode onbezoldigd projectleider. Hij kijkt met louter positieve gevoelens en gedachten terug op dit project dat is gerealiseerd in 2006.

“Het was prima samenwerken met Rinus en zijn medewerkers en ook met onderaannemers zoals Velux voor de elektra. Allemaal echte vakmensen die gaan voor een optimaal eindproduct. De planning, de communicatie; het was altijd dik in orde. Rinus was ook altijd heel flexibel in de afstemming tussen wat zij deden en wat de club zelf voor zijn rekening nam via vrijwilligers. Rinus en Frank zijn zelf Oliveo-mensen en kennen natuurlijk ook de cultuur van de club.”

Rinus was in zijn jongere jaren keeper bij Oliveo en ook Frank heeft er een heel tijdje gevoetbald. Rinus heeft heel lang de A1 gesponsord en werd in 2001 ook lid van de toen nieuwe Businessclub van Oliveo. En ieder jaar speelde c.q. speelt het eerste een wedstrijd met een nieuwe bal die door Meerbouw is bekostigd.

Pa en zoon Van der Meer mogen dan Oliveo-mensen zijn van huis uit, ook bij DSVP waren ze bijzonder welkom en hebben ze net zulk goed en degelijk werk geleverd als bij Oliveo. Dat zegt Gerrit Jasperse, die destijds in het bestuur de accommodatieman was.

“Geen verkeerd woord over Meerbouw. Ik zou niet weten wat. Ze hebben bij ons een schitterende aanbouw gerealiseerd met een aantal kleedkamers, een verzorgingskamer, een bestuurskamer en een commissiekamer. Meerbouw is klantvriendelijk en denkt optimaal mee. De communicatie verliep heel goed. Het was echt ons kent ons. Dat krijg je met bedrijven uit je eigen dorp. Zo’n project is voor een bouwbedrijf ook een visitekaartje. Ze hebben heel goed werk geleverd en alles volgens de gemaakte afspraken”, aldus Gerrit.

Met vreugde ziet Gerrit dat sportpark De Groene Wijdte de laatste jaren flink is vernieuwd. Velden zijn vernieuwd, het hoofdveld is een kwartslag gedraaid en helemaal vernieuwd, de tribune wordt straks weer herbouwd en zo blijven verenigingen als DSVP, Oliveo en de Hockey Club Pijnacker altijd in beweging. Het is dus zeker niet uitgesloten dat Meerbouw nog wel eens in beeld komt voor een of andere vernieuwing of uitbreiding, aldus Gerrit Jasperse.

Direct contact opnemen?