Nieuwbouw woonhuis

Waarom ga je niet naar Rinus?

Meerbouw Pijnacker BV realiseert op dit moment voor Paul en Bianca Notenboom aan de Nieuwkoopseweg – pal naast boerderij De Notelaer – een prachtig nieuw huis in landelijke stijl. Dit huis vervangt een oude boerderijwoning die het na honderd jaar helemaal gehad had.

Notenboom

Na de nodige vergunningsperikelen met de gemeente kon Meerbouw in de nazomer van 2015 van start. Intussen is de bouw bijna klaar. De broers Toussaint waren vorige week bezig met het binnenschilderwerk en als dat klaar is, kan er aan de inrichting van het huis gewerkt gaan worden. Omdat ze hun eigen huis aan de Itterbeek – ooit de straat met de eerste vestiging van Meerbouw – konden verkopen, huizen Bianca en Paul met hun zonen Sven van zestien en Kas van tien voorlopig even in de stal. Dat is niet ideaal maar ook weer geen probleem: ze kunnen de bouw van dichtbij volgen. Als dat al nodig is: ze zijn dan meer dan tevreden over de voortgang.

In eerste instantie gingen ze voor een kant-en-klaar woning van bijvoorbeeld Selekthuis, maar dat leverde toch meer problemen op dan gedacht. “Waarom ga je niet gewoon naar Rinus”, zei Paul Notenboom senior op een goed moment. Een prima advies.

Rinus stond na één telefoontje ’s middags al op de stoep en maakte er vervolgens geen half werk van. Het mooie van Rinus vinden Bianca en Paul zijn directe Pijnackerse manier van communiceren. Daar zit geen woord uit een andere taal dan Nederlands bij.

Rinus was ook duidelijk over de vraag: wel of geen architect. In eerste instantie had Bianca zelf enige ideeën aan het papier toevertrouwd maar ze ontdekte al snel dat het toch een echt vak is. Houweling uit Bleiswijk ging aan de slag met het eisen- en wensenpakket en het resultaat is een woning die helemaal naar de zin is van de familie Notenboom. Een niet te grote woonkamer met twee zitgedeelten en een open haard, een leuke woonkeuken, een kantoortje, een veranda aan het water naast het huis, een ouderslaapkamer met badkamer beneden, een bijkeukentje beneden en boven twee flinke kamers voor de zonen met een derde kamertje plus een aparte badkamer voor de bovenverdieping.

Bianca en Paul zijn zeer te spreken over het resultaat en ook over het werk van de diverse vaste onderaannemers van Meerbouw Pijnacker. Ze vinden het leuk dat diverse oude elementen, zoals stalramen en een granieten aanrechtblad in de nieuwe woning konden worden verwerkt. Ze vertellen dat de bouw prima is verlopen, met Frank als regulateur tot achter de komma en Rinus als bouwkundig opzichter die rustig op zaterdagmiddag om drie uur nog even langs komt om de boel te bekijken of iets te overleggen. Ze kijken uit naar het moment dat ze hun nieuwe huis kunnen betrekken. Niet door Meerbouw maar door de al genoemde perikelen rondom de vergunning is het al met al een lange bevalling geworden. Zodanig lang dat de zwangere schapen van de familie Notenboom daar niet aan moeten denken. De lammetjes zien gelukkig wat soepeler het levenslicht. Niet te lang bij stil staan, anders zou je spontaan weeën krijgen, aldus Bianca namens de rest van de familie!

Direct contact opnemen?