Nieuwbouw woonhuis familie Opstal – Pijnacker

Kees Opstal: ‘Het is vooral de ligging die het huis bijzonder maakt’

Meerbouw heeft voor de familie Opstal aan de Katwijkerlaan een prachtige vrijstaande woning gebouwd. Kees en Carola Opstal zijn met hun twee kinderen ontzettend blij met het huis en met wat Meerbouw en allerlei onderaannemers hebben gerealiseerd, maar zelf vinden ze het niet zo bijzonder als veel anderen die er vanaf de Katwijkerlaan zelfs foto’s van staan te maken.

Kees: “Het is vooral de ligging – een stukje vanaf de weg – mooi midden in het groen, dat het huis bijzonder maakt. Het is ook niet heel bijzonder groot. Er zit een kelder onder maar daarboven hebben we gewoon twee woonlagen met op de verdieping drie slaapkamers. Die zijn natuurlijk wel iets groter dan gemiddeld, maar verder is het allemaal niet zo bijzonder.”

Kees zegt nogmaals dat het bij hem en zijn gezin vooral om de locatie ging. Die is echt uniek en bijzonder zo midden in het groen, aan de rand van het Balijbos.

Bijzonder of niet: architect Jan Houweling en zijn mensen hebben wel iets heel bijzonders getekend. De opgave was: een woning met landelijke uitstraling maar niet klassiek. Dat is in de ogen van Carola en Kees helemaal gelukt. Het redelijk speelse ontwerp, de witte muren, de zwarte kozijnen en de rieten kap zorgen er – samen met de groene omlijsting – voor dat het huis een schitterende uitstraling heeft.

Frank van der Meer van Meerbouw vindt het wel het pronkstukje dat het bouwbedrijf door de jaren heen heeft gerealiseerd. Al staat het buiten kijf dat Meerbouw veel meer mooie en heel goed gebouwde vrijstaande woningen heeft gebouwd. Ook Rinus bouwde al hele mooie woningen.

Drie aannemers schreven in op het project en Meerbouw kreeg het project gegund. Tot tevredenheid van Kees en Carola die het heel prettig vonden dat vooral bedrijven uit de gemeente zo de kans kregen om zich te onderscheiden, zoals Soeterbroek Schilders, Verbakel Gas Service, Zandsteeg en Velux.

Terugkijkend zijn Carola en Kees honderd procent tevreden over Meerbouw. Over het werk en over de werkprocessen, met Cees-Jan als uitvoerder. Meerbouw beschikt over heel prettige en prima medewerkers onder leiding van Frank die altijd onmiddellijk in actie kwam, zodra er iets te bespreken was, buiten het periodieke overleg op maandag. Dan werden altijd de lopende zaken even doorgenomen.

“De communicatie met Meerbouw is heel direct en duidelijk. Frank en Rinus zijn glasheldere figuren met wie je heel concrete afspraken kunt maken. Dat was nog het prettigste aan de samenwerking. Het was altijd super duidelijk wat er moest gebeuren. En als er iets was dan werd het meteen uitgesproken. De afstand tussen de Heulweg waar Meerbouw zit en de Katwijkerlaan is heel kort. Als het nodig was, dan stond Frank ook heel snel hier voor de deur.”

Carola noemt nog even het vakmanschap van de medewerkers van Meerbouw. Zo heeft Gerard ijzeren binten met hout omkleed en daarbij gebruik gemaakt van planken die door de vader van Carola zo waren bewerkt dat ze een ‘oude uitstraling’ hadden gekregen. Het is nu net of het gewoon houten balken zijn. Het is een mooi voorbeeld van het creatieve vakmanschap dat Meerbouw in huis heeft.

Deze foto’s zijn gemaakt door Robert Koelewijn fotografie.

Direct contact opnemen?